Bli en crapsspelare - saker att tänka på

Craps har funnits oerhört länge. Det är därför förståeligt att det fortfarande håller än i dag. När det väl har bitit sig fast i spelvärlden kan det vara svårt att helt byta ut det. Precis som roulette är det ett spel som lockar mängder av spelare över hela världen.

Craps grundar sig i ett spel från 1700-talet som hette hazard. När spelet tog sig över Atlanten omvandlades det till en ny form av spel i New Orleans. Resultatet är det spelet som idag så kärt kallas för craps.

Hur craps spelas

Craps är ett spel där du ska satsa på en viss utgång av två tärningar. Den som kastar tärningarna kallas för shooter och spelarna turas om att vara shooter genom att rollen förflyttas medsols.

Det är summan på tärningarna som är det viktigaste. Det finns flera möjliga utgångar att välja mellan och det kan vara bra att kolla in allihop för att verkligen få full överblick på spelet.

Ett exempel på en satsning är pass line-bet. Om du satsar på pass line-bet hoppas du på att summan av tärningarna ska landa på 7 eller 11. I det fallet vinner du jämna pengar. På samma sätt förlorar du direkt om summan av tärningarna blir 2, 3 eller 12.

Don't pass line-bet innebär det omvända. Summan 2 eller 3 ger då en jämn vinst, medan 7 eller 11 innebär en förlust. Intressant är att tolvan i det här läget betyder oavgjort. Om summan skulle bli något annat än dessa (oavsett om det gäller pass line-bet eller don't pass line-bet) kommer den att bli point. Då ska du försöka pricka in point, och det innan du får en summa av 7, vilket innebär att du förlorat.

Lär dig reglerna online

Det kan ibland verka lite krångligt med craps. Sanningen är att när man väl förstått hur det fungerar ter sig spelet väldigt enkelt. Det går väldigt fort att lära sig. Du kan träna på flera olika sätt. Många väljer att använda en onlineguide för att läsa på om reglerna och höra experter komma med tips på hur man blir en riktigt skicklig spelare. Ett annat sätt är att helt enkelt sätta igång att spela. På många sidor går det till och med att provspela helt gratis utan att behöva