Craps bonus

Genom sin hastiga fart och ständiga action ger Craps en spelupplevelse som inte är någon annan lik, vilket förmodligen är varför det idag är det allra populäraste casinospelet med tärning. Spelet har mycket enkla regler och det enda som krävs är egentligen tärningar och något att lägga som insats. Spelet går i kort beskrivning ut på att göra en eller två utvalda insatser som ger dig ett visst odds, för att sedan ställas mot en annan spelare.

Hur man spelar Craps

Om man är ny till spelet Craps och endast ser till hur ett Crapsbord ser ut eller ser på när någon rutinerad spelar en omgång kan man lätt få uppfattningen att spelet är relativt avancerat. Verkligheten är dock att spelet är mycket enklare än vad det ser ut och så fort man får kunskap om vilka insatsalternativ som finns så kommer det hela vara en dans på rosor. Dessutom behöver man inte kunna alla olika insatsvarianter till en början. Det räcker ofta med att kunna endast de två vanligaste. En spelomgång i Craps påbörjas då en av spelarna runt bordet tilldelas rollen "shooter" (vilket man kan passa på om man inte skulle vilja agera som shooter). Det är denna spelare som skall inleda spelet genom att kasta två tärningar, som sedan avgör resten av spelomgången.

Tärningarnas utkomst kan ge ett av tre utfall, varpå spelet antingen är över direkt (Vinst eller förlust helt enkelt) eller fortsätter in i nästa omgång. Går spelet vidare blir målet att få samma siffra som shootern fick i förra kastet, och han har hur många chanser på sig som helst. Dock förlorar han om en sjua kommer upp innan detta skett. Spelet går inte vidare om 2,3 eller 12 kommer upp, vilket resulterar i förlust för shootern. Kommer 7 eller 11 upp blir resultatet motsatt, alltså att Shootern vinner. Dock kan man satsa på betydligt fler aspekter av spelet än detta vilket kommer förklaras djupare här under.

Spelets insatser

I Craps är det de olika varianterna av insatser som i stort sett ligger till grund för hela spelet och dess nöje. Vanligtvis finns det omkring 12 olika utgångar att satsa på, där de allra vanligaste är pass the line och don't pass the line. Pass the line är en mycket simpel insats som kort och gott är en fråga om ifall shooter kastar tärningar som visar sju eller elva, vilket då ger vinst. Visar tärningarna 2,3 eller 12 så innebär detta att shootern "don't pass the line". Visar tärningarna något annat än dessa tal så händer ingenting annat än att du får en "point", vilket innebär att spelet går vidare och att du även kan vinna på din point, det vill säga om tärningarna visar samma summa igen.

Bonus Craps

Utöver de "vanliga" insatserna som du kan göra i början av samtliga omgångar finns även insatser som du får chans att lägga vid sidan av dina övriga grundinsatser. Dessa kallas för Bonus Craps och ger dig som spelare nya och spännande delar av ett redan pågående Crapsspel. Vanligast är tre stycken ytterligare insatser som kallas för All Small, All Tall och Make'Em All. All Small betyder att du lägger en insats på att samtliga "låga nummer" (2,3,4,5 och 6) kommer att visas innan en sjua. Insatser går alltså förlorad så fort en sjua visas. Denna sidoinsats ger dig odds på 34:1. All tall fungerar precis som ovanstående men i omvänd ordning. Här satsar man på att talen 8,9,10,11 och 12 kommer att visas innan en sjua gör det. Make'Em All är som namnet antyder, en mix av de ovanstående insatserna. Här spelar man på att samtliga nummer på tärningen kommer att visas innan en sjua gör det. Här betalas 175 kronor på en enda spelad krona.