Craps

Craps är tärningsspelet med minst sagt historiska förtecken. Ingen har väl kunnat undgå alla de tillfällen i biosalongen som man med spänning kunnat följa utkomsten av spelet, bland både kungligheter, societet och andra mindre ansedda element, såsom gangsters. Alla trängdes de kring spelbordet, där upp till 20 personer får plats, för att ta del av den speciella atmosfär som skapas av att spela craps.

Spelets karaktär

Det hör till spelets karaktär att spänningen långsamt byggs upp och alla de olika faktorer som hör till har gjort spelet omåttligt populärt, såsom känslan när tärningar kastas, ljudet som tillför en speciell kvalitet och bygger upp en förväntan på vinst. Även möjligheten att ta odds på alla de nya situationer som uppstår ökar underhållningsvärdet och chansen att få just oddsen på din sida. Till exempel så får den spelare som lagt en Pass line insats ta odds när shootern (som kastar tärningen) etablerat en så kallad point. Ett pointnummer etableras om shootern på första kastet (come-out-kastet) kastar 4, 5, 6, 8, 9 eller 10. Pointnummer och nummer 7 samt 11 har en central roll i craps och styr mycket av utkomsten av spelet och om du kammar hem en vinst eller inte.

Craps online

När man spelar craps online har man kanske inte samma möjlighet att trängas kring spelbordet tillsammans med andra spelare, men annars har själva spelet kvar alla de viktiga element som spelare har uppskattat i hundratals år. Man tror att craps har utvecklats ända sedan 1100-talet och några menar att till och med de gamla romarna spelade en form av craps.

Det är lätt att uppdatera sig på nätet om de olika satsningsalternativ som finns i craps. Man behöver dock inte låta sig nedslås av de många olika möjligheter som är en del av spelet. I huvudsak kan man säga att man satsar för eller emot att shootern ska klara sitt pass eller inte och till det läggs ett antal möjligheter att ta odds på de olika situationer som uppstår när ett pointnummer etableras. De mest centrala satsningar man kan börja med att sätta sig in i, och de mest vanliga, är Pass line bet, Don't pass line bet, Come bet och Don't come bet. Börjar du där kommer du snart in i spelet som fascinerat i generationer!